AVG Antivirus Free Edition

Advertenties

AVG Antivirus Free Edition is een bekende gratis virusscanner die al jarenlang beschikbaar is voor Windows . AVG Free is alleen gratis voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Het programma wordt uitgegeven door AVG Technologies, dat vroeger opereerde onder de naam Grisoft.

De Free Edition is een afgeslankte versie van de commerciƫle virusscanner AVG Anti-Virus Pro. Natuurlijk wordt je ook vaak gevraagd om te upgraden naar de betaalde versie. AVG Free Edition is echter een product dat zelf al voldoende functies heeft om redelijke bescherming tegen virussen te geven voor thuisgebruikers.

Installatie

De download van AVG Free is fors: het bestand is maar liefst 51MB groot. De installatie verloopt verder soepel en na afloop worden direct de laatste definites gedownload, zodat je PC beschermd is tegen nieuwe virussen en spyware. In het vervolg zal AVG dagelijks een automatische update uitvoeren.

Hierna wordt een systeemscan uitgevoerd om te kijken of de PC besmet is. Ook deze scan kun je automatisch laten uitvoeren op een bepaalde dag.

Eigenschappen

Naast de bovengenoemde on-demand scan heeft de software ook een Resident Shield dat documenten en bestanden on-the-fly scant. Verder is er een e-mail scanner die functioneert met de bekende grote e-mailclients. Deze scant de mail die op dat moment naar je computer gedownload wordt.

AVG Free biedt geen bescherming tegen rootkits en heeft ook niet de Instant Messaging beveiliging die wel in de betaalde software aanwezig is. Zowel boven al even werd genoemd, wordt spyware wel gedetecteerd.

Op de site is documentatie aanwezig (handleidingen) en een overzicht van veel gestelde vragen. Tevens is er een support forum, dat gemodereerd wordt door andere gebruikers van de gratis software.

Vanaf versie 8 is de software ook beschikbaar in de Nederlandse taal.

Screenshots van AVG Antivirus Free

AVG Antivirus Free Edition - Hoofdscherm AVG Antivirus Free - Advanced Settings AVG Antivirus Free - Do Not Track

Tips voor AVG Antivirus

· Download AVG Antivirus Free Edition