PC Tools Antivirus Free Edition

Advertenties

De virusscanner PC Tools AntiVirus Free Edition is een volledig gratis programma voor Windows.

Eigenschappen

  • de antivirus software detecteert, desinfecteert en vernietigt virussen, trojans en wormen
  • de IntelliGuard biedt real-time bescherming tegen virussen
  • controleert automatisch op updates voor bescherming tegen de nieuwste virussen

De virusscanner scant ook e-mails op de aanwezigheid van virussen en malware. Er kan een uitgebreide on-demand systeemscan uitgevoerd worden om een computer op de aanwezigheid van schadelijke bestanden te controleren. Gedetecteerde virussen en malware kunnen automatisch verwijderd worden of ze kunnen in quarantaine geplaatst worden. Bestanden die in quarantaine geplaatst zijn, kunnen later eventueel weer teruggeplaatst worden.

PC Tools AntiVirus Free heeft ook een memory guard die een extra laag bescherming biedt tegen malware die in het geheugen van de computer wil nestelen. De memory guard zorgt ook voor een betere detectie van malware.

De systeemeisen van deze scanner zijn niet hoog. De minimale vereisten zijn: Intel Pentium 300 MHz processor of beter, 256 MB RAM, 40 MB vrije schijfruimte en de browser Internet Explorer 6 of hoger moet geïnstalleerd zijn.

Het geheugengebruik is vrij laag en de processorbelasting is ook redelijk te noemen. Wanneer er een volledige systeemscan uitgevoerd wordt dan zal dit wel voor een zwaardere belasting zorgen en dit kan leiden tot een trager systeem tijdens zo’n scan.

Een ander pluspunt van de software is dat de interface er prettig uitziet en het programma erg gebruiksvriendelijk is. Dit maakt PC Tools AntiVirus Free Edition tot een geschikt programma voor PC gebruikers die nog niet veel ervaring hebben met antivirus software.

Bij de gratis editie van PC Tools Antivirus krijg je geen telefonische ondersteuning of de snellere updates van het betaalde pakket. Er zijn op de site wel wat FAQ’s te vinden over de Free Edition en er is een support forum aanwezig waar veel informatie is terug te vinden via de zoekfunctie.

Screenshots van PC Tools Antivirus Free Edition

PC Tools Antivirus Free Edition - Hoofdscherm PC Tools Antivirus Free Edition - Quarantaine

· Download PC Tools AntiVirus Free Edition