Avira AntiVir 9 verschenen: nu ook bescherming tegen spyware

Advertenties

Er is een nieuwe versie verschenen van één van de meest populaire gratis antivirus applicaties: Avira AntiVir 9. Versie 9 is momenteel exclusief te downloaden op Download.com en zal pas over een maand officieel als update aangeboden worden aan de huidige gebruikers van AntiVir.

Klik hier voor de downloadpagina van Avira AntiVir 9 op Download.com

Wat is er nieuw in Avira AntiVir 9?

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd aan de nieuwste versie van AntiVir. De interface van de software is grotendeels hetzelfde gebleven, hoewel er wel kleine dingen veranderd zijn, zoals een nieuwe achtergrond voor de banner bovenin het scherm.

De grootste verandering zit in de functionaliteit van de software. Vanaf versie 9 biedt AntiVir namelijk ook in de gratis versie bescherming tegen spyware en adware. In vorige versies was het detecteren en verwijderen van spyware alleen mogelijk in de betaalde Premium versie. De spyware detectie van Avira AntiVir scoorde vorig jaar goed in een test van AV-Test.org. Natuurlijk biedt AntiVir Premium ook nu nog wel wat extra mogelijkheden. Zo is het mogelijk om met het betaalde pakket e-mails te scannen en een rescue CD te maken.

Naast de bescherming tegen spyware is er in AntiVir 9 nieuwe technologie geïntroduceerd voor het scannen en is de interne beveiliging van de software verbeterd die moet voorkomen dat de AntiVir bestanden gewijzigd worden door schadelijke software.

Ook nieuw is de mogelijkhied om “one-click threat removal” in te schakelen. Hiermee worden alle mogelijke bedreigingen die gedetecteerd worden tijdens een scan in quarantaine geplaatst en kun je aan het einde van de scan aangeven wat er met deze bestanden moet gebeuren. De scan zal dan niet meer stoppen bij de detectie van een mogelijk virus en wachten op een actie van de gebruiker, maar zal eerst de scan afmaken. Dit is handig wanneer er een uitgebreide systeemscan verricht wordt zonder dat er iemand gebruikt maakt van de computer op dat moment.